RODO
Szkolenie prawne

Czy wiesz, że od maja 2019 r. zmieniło się 160 ustaw, które powinieneś znać?

05 maja 2019 roku weszły w życie przepisy dostosowujące ustawodawstwo krajowe do RODO. Ustawa ta zmieniła ponad 160 innych ustaw, a część z nich stosowana jest w codziennej pracy przez przedsiębiorców!

Zapisz się na szkolenie, aby uniknąć wysokich kar finansowych!

W czasie szkolenia przypomniane zostaną główne obowiązki przedsiębiorców, jako administratorów danych osobowych, a także sposoby ich prawidłowego wdrożenia.

Ponadto, omówione będą postępowania i kontrole prowadzone przez Prezesa UODO.

Jak pewnie wiesz, w Polsce pojawiły się już pierwsze kary za naruszenie przepisów RODO. Wysokość jednej z nich to prawie milion złotych! Więcej o tej sprawie możesz przeczytać, np. tutaj.

Szkolenie pomaga usystematyzować oraz wdrożyć niezbędne procedury ochrony danych osobowych, z uwzględnieniem najnowszych zmian, i w konsekwencji uniknąć wysokich kar za niewłaściwe stosowanie przepisów o ochronie danych osobowych.

Nasze szkolenie to inwestycja w bezpieczeństwo i przyszłość Twojej firmy.

Do kogo adresowane jest szkolenie?

Szkolenie skierowane jest do wszystkich przedsiębiorców oraz ich pracowników
przetwarzających dane osobowe.

Plan szkolenia:

CZĘŚĆ I. RODO w twojej firmie

1. Podstawowe wymogi RODO – czy je spełniasz?

  • Główne obowiązki administratora danych osobowych
  • Rejestry, ewidencje, procedury
  • Praca z danymi osobowymi w firmie
  • Postępowanie z żądaniami osób, których dane dotyczą
  • Powierzenie przetwarzania danych osobowych

2. Jak szybko dostosować firmę do RODO

  •  Założenia do audytu wewnętrznego w firmie,
  • Zmiany względem dotychczasowej regulacji prawnej,
  • Co należy zmienić w dotychczasowych procedurach wewnętrznych.

CZĘŚĆ II – zmiany od 05 maja 2019 r.

1. Sprawy pracownicze

  • Zmiany w Kodeksie pracy
  • Zmiany w ustawie o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych
  • Zmiany w przepisach o zatrudnianiu osób niepełnosprawnych
  • Nowe obowiązki związane z monitoringiem wizyjnym i monitoringiem poczty

2. Przedsiębiorca-konsument

  • Zmiany w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej
  • Zmiany w przepisach o informacji gospodarczej
  • Zmiany w ustawie o prawach konsumenta
  • Zmiany w prawie telekomunikacyjny
  • Zmiany w ustawie o świadczeniu usług drogą elektroniczną
  • Zmiany w prawie zamówień publicznych

3. Zmiany w ustawach szczególnych

CZĘŚĆ III – Przedsiębiorca a organ nadzoru

  • Uprawnienia Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
  • Konsultacje z organem nadzoru,
  • Kontrole prowadzone przez Prezesa UODO – jakie masz prawa i obowiązki,
  • Postępowanie administracyjne przed Prezesem UODO – jakie są twoje prawa i obowiązki,
  • Kary nakładane przez Prezesa UODO – jak są wymierzane i jak się przed nimi bronić.

Doświadczeni prowadzący

Nasi prelegenci to zawodowi prawnicy z Kancelarii Klisz i Wspólnicy.
Praktycy, którzy codziennie zajmują się zagadnieniami związanymi
ochroną danych osobowych. 

Szkolenie poprowadzi r. pr. Michał Koralewski

Mec. Michał Koralewski to doświadczony prawnik, szkoleniowiec i autor publikacji o tematyce prawniczej. Od lat zajmuje się prawem ochroną danych osobowych. Na co dzień w swojej pracy zawodowej pomaga przedsiębiorcom zrozumieć zawiłości prawne i prowadzić swoje biznesy zgodnie z prawem. 

Szkolenie w Gdańsku prosta spółka akcyjna

Szkolenie odbędzie się w Gdańsku. ​

Dostępne terminy szkoleń:

24.10.2019 r.

Czas trwania: 9.00 - 15.00

Case studies - czyli same konkrety

Nie licz na akademicki wykład. Na szkoleniu zostaną omówione same istotne informacje. Takie, które rzeczywiście pozwolą Ci poznać przepisy i uniknąć wysokich kar finansowych!

Do szkolenia pozostało:

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Dlaczego warto przyjść na nasze szkolenie?

Zespół Kancelarii od lat prowadzi szkolenia stacjonarne dla przedsiębiorców. Nauczyliśmy już mnóstwo osób, jak prowadzić w Polsce firmę legalnie i bezpiecznie.

zespół klisz i wspólnicy

Opinie uczestników naszych szkoleń

Maria-Magdalena VargaManaging Director w QMAF Sp. z o.o.
Czytaj więcej
Uważam, że szkolenie było przeprowadzone na bardzo wysokim poziomie pod względem merytorycznym jak i praktycznym. Chętnie wezmę udział w kolejnych szkoleniach organizowanych przez kancelarię Klisz i Wspólnicy.
Anna Hasswłaściciel WORLD-FINANCE
Czytaj więcej
Bardzo wartościowe szkolenie, wręcz niezbędne dla każdego przedsiębiorcy pokazujące jak ważne jest zdefiniowanie Tajemnicy Przedsiębiorstwa, a potem właściwe zabezpieczenie krytycznych dla nas danych. Oprócz fachowej wiedzy prawniczej omówione zostały też ciekawe studium przypadku, dzięki czemu łatwiej wytypować obszary które szczególnie powinny być chronione oraz zwrócić uwagę na sytuacje niosące ryzyko w firmie.
Paweł Marciniakwłaściciel Marciniak Nieruchomości
Czytaj więcej
Dziękuję za naprawdę wartościowe szkolenie. Dla mnie ważne było przede wszystkim to, że wszystko było wyjaśnione na rzeczywistych przykładach, a nie tylko teoretycznie. Prowadzący chętnie i ciekawie odpowiadali na pytania z sali. Polecam udział w szkoleniu każdemu przedsiębiorcy.
Poprzedni
Następny

Więcej opinii naszych Klientów:

Opinie na Google

Opinie na Facebooku

Cena za 1 osobę

.
PLN 599
  • 6 godzinne szkolenie prawne
  • Materiały szkoleniowe
  • 1 godzina osobistych konsultacji z prowadzącym w terminie miesiąca od daty szkolenia
  • Przerwa kawowa
  • Sesja pytań i odpowiedzi

Cena za 2 osoby

Przy zgłoszeniu z jednej firmy
PLN1198
PLN 999
  • 6 godzinne szkolenie
  • Materiały szkoleniowe
  • 1 godzina osobistych konsultacji z prowadzącym w terminie miesiąca od daty szkolenia
  • Przerwa kawowa
  • Sesja pytań i odpowiedzi

Cena za 3 osoby

Przy zgłoszeniu z jednej firmy
PLN1797
PLN 1299
  • 6 godzinne szkolenie
  • Materiały szkoleniowe
  • 1 godzina osobistych konsultacji z prowadzącym w terminie miesiąca od daty szkolenia
  • Przerwa kawowa
  • Sesja pytań i odpowiedzi

Jeżeli chcesz wysłać na szkolenie więcej niż 3 pracowników, skontaktuj się z nami!

Chcesz uniknąć kar finansowych?
Zapisz się na nasze szkolenie już teraz.

Zapisz się na szkolenie!

FAQ

Organizatorem szkolenia jest Kancelaria Klisz i Wspólnicy z Wrocławia

Tak, otrzymasz od nas fakturę z naliczonym 23% podatkiem VAT. Podane na stronie ceny są cenami brutto. 

Niestety nie ma możliwości uzyskania dofinansowania na nasze szkolenia. W przyszłości planujemy wdrożyć taką możliwość.

Każdy Uczestnik otrzyma dyplom poświadczający udział w szkoleniu.

Tak, prosimy jednak o wcześniejszy kontakt z kancelarią.

Tak, na szkolenie zapraszamy zarówno osoby z ramienia swoich firm, jak również osoby prywatne.

POBIERZ E-BOOKA

W Poradniku zebraliśmy wszystkie istotne informacje dla Ciebie jako nowoczesnego przedsiębiorcy. Stanowi on kompendium wiedzy na temat spółki z o.o., które przybliży Tobie zasady jej funkcjonowania, oraz korzyści związane z wyborem tej formy działalności gospodarczej. Jednocześnie zwrócimy Tobie uwagę na ryzyka, dodatkowe obowiązki i koszty, które spółka z o.o. może powodować.

Wpisz maila, abyśmy mogli przesłać Ci ebooka.